Office 365 – Oblak Arnes:

Arnes office

Učenci, ki imajo AAI prijavo Arnes (list, ki so ga dobili za vpis na kolesarski izpit), lahko pridobijo licenco za Office 365.

Navodilo za pridobitev licence Office 365 – Oblak Arnes.

Kako začeti?

  1. AAI prijavni podatki (list, ki si ga dobil v 4. razredu, za kolesarski izpit. Če ga ne najdeš, se oglasi pri meni, učiteljica Janja Gorjanc, v kabinetu K6B ali v računalniški učilnici)
  2. Na internetu odpri stran – Oblak Arnes in se vpiši s svojimi podatki iz AAI lista. Tu bodi pozoren in ne prekinjaj strani, ker se ti ustvarja račun za Office 365.
  3. Nato na internetu odpri stran Office 365 in se vpiši, zopet s svojim AAI računom. Za organizacijo izberi Arnes ali Osnovna šola Šenčur.

Na Oblak Arnes se vpišeš prvič, ko želiš uporabljati Office 365. Potem se ti ni potrebno več vpisovati, razen v primeru, če želiš naložiti MS Word, MS PowerPoint, …. na svoj računalnik, tablico. Programe lahko naložiš na 4 naprave. V OneDrive-u (del Office 365) imaš na voljo 1 TB prostora za shranjevanje svojih podatkov.

Če te zanima, kako se uporablja Office 365, snemanje in izdelava filmov, animacij, oblikovanje slik, dokumentov, programiranje in vse kar je povezano z računalniškim razmišljanjem, se vpisi na neobvezne in obvezne izbirne predmete iz računalništva. Pouk lahko začneš obiskovati že v 4. razredu in vse do 9. razreda. Pridi imamo se res fino.